Rococo

> Rococo >


 

ROCOCO, waar kant kunst wordt, waar alle nationaliteiten elkaar ontmoeten terwijl ze genieten van de schoonheid van de kantstukken van vroeger en nu.

ROCOCO, kantfabrikant seder verschillende generaties (sinds 1833).

 

Met veel passie zette Magda Boeykens in 1980, de familie zaak verder, zij had de kunst om steeds nieuwe modellen te creëren, en de ijver om deze toch wat oubollige traditie een nieuw elan te geven.

20 jaar later trede haar dochter, Mieke Brack in haar voetsporen, toch blijft mama nog de creatieve kracht in deze unieke familiezaak.

 

 

Ons moto blijft dan ook:  "Leren vandaag is het respecterend meedragen van het verleden."

 

Samen met het hele team proberen we al meer dan 25 jaar, een schakel te zijn tussen onze kantwerksters en de gebruiker van het moois wat kant is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020, zou een feestelijk jaar worden doch werd het tot nu toe een onwezenlijke tijd.

In de afgelopen 30 jaar zijn we nog nooit zolang gesloten geweest en een heropening zit er voor ons nog niet in, versta me niet verkeerd we kunnen en mogen openen maar de kosten dat dit met zich mee brengt zijn hoger dan de inkomsten die we zullen hebben.

Ik sta graag ter beschikking van al diegene die een kantwerk, zakdoek, kussen of souvenirtje wil kopen, geef me gerust een seintje en binnen de 5 minuten ben ik ter plaatse en open met al de vooropgestelde maatregelen de winkel, zodat u rustig kan kiezen uit ons grote aanbod.

 (0496 202242)

 

 

13 Maart 2020, was de opening van ons vernieuwde en uitgebreide kantmuseum gepland, sinds die tijd is het enkel stof dat een bezoekje brengt. De veiligheidsraad heeft beslist dat ook museums weer mogen open mits enkele voorwaarden die we dan ook zullen respecteren.

Zou u een bezoek willen plannen gelieve te mailen naar: info@rococobrugge.be zodat we een bezoek veilig kunnen plannen. (max 4 personen)Lente 2020,

 

Begijnhof te Brugge, een oase van rust, het dateert van midden 16de eeuw, de witte huisjes zijn gebouwd rond een centrale hof, deze baadt in een gele kleurenpracht van de paasbloemen.

 

Kantstrook: Point d'Alençon, naaldkant.
Sfeerbeelden van een nieuwe etalage,

 

Zomer 2016

Sfeerbeelden van een nieuwe etalage,

 

Kerst 2015

 

 

 

 

 Film opname,

 

Lieze, samen met de genomineerde Japanse actrice,

Tanaka Misato, Zij kreeg al meerder prijzen voor haar

acteer prestatie's.